Zpět na články

ODHALENÍ 5.5.2023 Úplněk ve Štíru

Podívejte se na odhalení karet pro nastávající úplněk

ODHALENÍ 5.5.2023 Úplněk ve Štíru

První karta Čtyřka disků - Moc

Nestabilita, omezení, pocit nebezpečí, to jsou možná pocity, které nás v období kolem úplňku mohou přepadat. Když nejsou naše životy dlouho v rovnováze, jsme nuceni vyrovnávat energie, a to vede k vyčerpání. Někdo nám neustále narušuje naše hranice a musíme se stavět za sebe? Nebo jsme to my, kdo zkouší druhé a nedodržuje dohody? Rozhodně se v tyto dny bude ukazovat potřeba nastolení rovnováhy a řádu, s tím, že je čas se obrátit do vlastní síly, možná je na čase říct si: "Beru si zpět svou energii"! Z temnoty začne prostupovat pravda a my konečně uvidíme, co jsme dlouho neviděli, nebo vidět nechtěli. Může jí i o bolestivé procesy, zvlášť pokud jsme do druhých lidí projektovali své sny a investovali doslova vše. Jde o součást lekce, která je nutná pro proces transformace. Pravda je v tomto případě jasným ukazatelem a již není čas, si déle něco nalhávat. Čtyřka disků představuje čtyři základní pilíře našeho života, je čas se podívat na to, který z nich je v nerovnováze, nebo se doslova bortí. Je to naše nastavení, myšlení (vzduch )nebo se jedná o oblast emocí (voda)? Je blokována naše životní energie a duchovní posun (oheň), nebo naše zdraví (země)? Nezapomeňme, stůl také nebude stát rovně, pokud mu zkrátíme jednu nohu a pokud ji pilujeme dost dlouho, je jen otázka času než se vám polévka, která na něm stojí, vylije do klína. Všechny tyto oblasti jsou propojeny, dlouhodobým zanedbáváním oblasti jedné, budou postihnuty všechny. Je čas si nalít čistého vína a být upřímný především sami k sobě, neboť přehlížením toho, že dobrovolně odevzdáváme vlastní sílu, si jen prodlužujeme cestu utrpení.

V další rovině vnímám tuto kartu také jako strach vykouknout z hradby, kterou jsme si sami vystavěli. To, co známe je uvnitř, je to bezpečné, ale nikam nás neposouvá. Venku je život, po kterém tak toužíme, jenže pro samý strach ze zranění se bojíme vystrčit nos. Tak si tak pomalu umíráme ve svých jistotách a marníme darem života, který nám byl dán, abychom jej prožili ve všech úrovních. Včetně těch, které jsou sice někdy bolestivé, ale pomáhají nám stát se celistvými.

Druhá karta Princezna Pohárů nese poselství, že každé lpění způsobuje bolest a stagnaci. Neschopností pouštět věci, lidi i formy z našich životů se dostáváme do vleku nepříjemných až bolestných pocitů, které pak tvoří a ovlivňují naše životy. Proměna a změna je totiž součástí životní cesty a uplíváním na minulosti se dostáváme do stavu iluzorních představ, že je možno něco chytit, zastavit, vlastnit. S takovým nastavením pak mnoho lidí uvízne, jako loď na mělčině, kde pomalu, ale jistě podlehne korozi, až se celá rozpadne.

Princezna je ještě mladá, ale je na cestě učení, ví, že jde možná o těžký úkol, ale vnitřně cítí, že ji ani nic jiného nezbyde než se naučit nežárlit, nevlastnit, nelpět, ale i dlouho netruchlit nad tím, co už pominulo, protože nalézá lásku k sobě a její touhou je být opravdová. Opravdová v otevřenosti v citech k jiným i k sobě samé.

V tomto úplňkovém čase očekávejme velké projevy emocí u sebe samých i jiných lidí, ukazovat se mohou témata manipulace, žárlivosti, ale také uvědomění opravdovosti citů ve všech oblastech, ať již jde o rodinu, přátelství, nebo partnerské vztahy. Měsíc ve štíru nám prostě posvítí na stav naši emoční úrovně a ukazovat se bude především to, co není úplně zpracováno a kde ještě stále víc vládne ego, než otevřené srdce.

Pokud jsme ale k sobě pozorní, otevření a opravdoví, máme velkou šanci na nové změny a začátky, které sice ještě nějaký čas nebudou v dohlednu, ale již se formují. Prožitím ponoru a přijetí své vlastní emocionality, získáváme sílu a tolik nereagujeme na strachy, které se nám v této oblasti v následujících dnech mohou občas objevovat.

Třetí karta Hvězda

úplňkové energie mohou rozjitřit stará zranění, pocity selhání a vnitřní nesoulad. Dejme proto pozor na to, jakým myšlenkám a emocím se oddáváme a zda jsou opravdu tak reálné, jak se nám zdají. Možná jsme na sebe příliš kritičtí, ztrácíme naději, ale i úctu k sobě, život nám nedává smysl. Ponor do takových nízkých vibrací mají často na svědomí naše stínové programy, které byly dlouhodobě popírány a přehlíženy. No teď na nás vykoukly jako čert z krabičky." Nechceš mě vidět, tak tady máš plnou nálož." A to bývá někdy těžké unést. Jde však o iluzi, náš potenciál jako by přetáhl někdo temným závěsem a nebyl vidět. Ale je tam stále, jen ho na chvíli musíme hledat

. Hvězda nese zprávu, že nikdy není pozdě pro změnu vnímání sebe i světa a teď je nejlepší příležitost změnit náhled na vše. Své starosti a temné myšlenky lze odevzdat vyšší moci, a dokonce se lze i o ni opřít, jen je třeba nalézt v sobě alespoň malé semínko naděje a důvěry. Ta je pohlazením pro naši duši a my jsme pak mnohem ochotnější uvěřit, že je tu možnost znovuzrození. Že můžeme žít nový život, v lásce k sobě i druhým, s otevřeným srdcem a důvěrou. Jsme schopni odevzdat pochyby a veškeré strachy, když připustíme možnost, že můžeme být spojeni se svým vyšším vedením, Vyšším já. Toto vedení nás pak nenechá spadnout do iluze o naší oddělenosti, osamocení a zranitelnosti. Nenechá nás setrvávat v destruktivních nastaveních a programech, kterými si mnohdy ničíme vlastní životy.

Jakmile jsme v důvěře v proces, jsme v důvěře v sebe. Ta se projevuje otevřeným sdělováním, sdílením v pravdě, tak jak to opravdu máme, protože již není nikdo, kdo by nás mohl soudit.

Jedinými soudci jsme totiž jen my sami a skrze zrcadlení, se nám posuzování, odsuzovaní a souzení dostává od druhých. Nalezením lásky k sobě, jsme schopni naše chyby vnímat již jako zkušenosti, které jsme na své cestě potřebovali prožít a nasbírat.

Kvintesencí těchto karet je číslo 21 Univerzum, je to karta pochopení, celistvosti, ukončení nějakého období, nebo procesu. Jde o završení poznání a zkušeností, které jsme na své cestě zažili a nabyli.

Krásné transformační dny přeji

Lenka

Sdílet na Facebooku
Lenka Haasová

Lenka Haasová

Tarot Výklad karet Automatická kresba Kyvadlo

Terapie s Tarotem, diagnostická automatická kresba, práce s kyvadlem, kurzy Tarotu, osobní konzultace, harmonizace čaker, čištění prostoru a jemnohmotných těl

Podobné články

Novoluní v Blížencích 18.6.2023

Cykly Slunce, měsíc a planety Tarot a výklad karet

Co náš čeká a v jakých energiích se budeme pohybovat s přicházejícím Novem v Blížencích? Vyberte kartu, odhalení se brzy dočkáte…

Jaký bude týden od 14. 3. 2022 do 20. 3. 2022 podle kartářky

Astrologie a horoskopy Tarot a výklad karet

Co je to karma. Je to souhrn činů ze všech životů, kterými jsme prošli. Je výsledkem všeho, co jsme my i naši předkové v životě vykonali. Jsou to zkušenosti, které v jednotlivých

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu