Zpět na články

Znamení Lva: 6 typických vlastností

Léto vrcholí a v tuto dobu slaví své narozeniny královské znamení zvěrokruhu - Lev. Lev je králem zvířat a člověk narozen v tomto znamení v sobě částečně nese otisk těchto královských vlastností. Lvi dovedou okouzlit svou velkorysostí, překvapit statečností, ale také naštvat občasnou panovačností a životem na vysoké noze. Jaké jsou tedy klíčové vlastnosti znamení králů zvěrokruhu? - Zde je 6 nejznámějších.

Znamení Lva: 6 typických vlastností

Znamení Lva: 6 typických vlastností

Lev je ohnivé znamení a živel ohně se zrcadlí v temperamentu a dynamice bytostí, které se narodili ve vrcholném létě. U některých Lvů se tato charakteristika projevuje více, u jiných méně. Je to způsobeno tím, že kromě polohy Slunce v horoskopu (tzv. hvězdného znamení) je nutné při astrologické analýze posuzovat mnoho dalších aspektů. 

Ke klíčovým vlastnostnostem znamení Lva patří:

  1. Zdravá sebedůvěra a sebehodnota. Pokud chce Lev uspět, měl by si budovat sebedůvěru založenou na opravdových kvalitách, ne maskovat své nedostatky nepřiměřeně sebevědomým postojem.
  2. Dominantnější vůdčí osobnost s přirozenou autoritou. Lvi jsou připraveni převzít velení, obvykle jsou rozhodní a nemají strach z odpovědnosti, jsou kreativní a společenští. Snadno si získají druhé.
  3. Hrdost. Lev (je jedno zda se jedná o dítě, nebo šéfa) potřebuje cítit uznání a respekt. Obdiv a pochvala jsou pro Lva důležitou motivací.
  4. Statečnost. Lvi se nebojí, dokáží se postavit za svou rodinu, přátele, svůj tým, zastat se slabších.
  5. Kreativita, hravost, někdy i vášeň pro umění. Lev většinou nemá rád dril a upřednostňuje hravější a tvůrčí přístup.
  6. Lev potřebuje zářit, jako září letní slunce na obloze. Pokud se mu to nedaří, mohou se u něho projevovat negativní vlastnosti, ke kterým patří především horší schopnost uznat chybu, nebo prohru a vyrovnat se tak s neúspěchem. Příliš dominantní postoj, pohodlnost, sebestřednost a nedostatek sebedůvěry si může různě kompenzovat např. přemírou luxusu, předváděním se atd. Může také neuváženě investovat, příliš podléhat radovánkám života, projevovat se arogantně a svou osobností zastiňovat ty, co se neumí tak prosadit
Sdílet na Facebooku
Pavla Kopalová

Pavla Kopalová

Astrologické poradenství Partnerský horoskop

Věnuji se klasické astrologii a technikám osobního rozvoje. Astrologii jsem vystudovala ve Škole klasické astrologie vedené Ing. Richardem Stříbrným a Ing. Zdeňkem Bohuslavem.

Podobné články

7 tipů pro Váhy - jak využít své silné stránky

Astrologie a horoskopy

Váhy jsou vzdušné znamení, které je spojeno s planetou Venuše. Jsou to lidé, kteří milují harmonii, krásu, umění a spravedlnost. Mají smysl pro estetiku a diplomacii. Jsou společenské, družné a přátelské . Nicméně, mohou být také nerozhodné, váhavé, závislé na druhých a povrchní.

Jednat nebo nechat být, co si vyberete?

Astrologie a horoskopy Cykly Slunce, měsíc a planety Budoucnost

Tento zimní měsíc, nás hned na samém počátku ovlaží příjemnou energetickou vlnou k Venuši – Kozoroh a Marsu – Štír, vycházející od planety Neptun, pobývající ve svém domovském znamení Ryb.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu