Zpět na články

Červen, čas bilance a prověrek

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Červen, čas bilance a prověrek

TENTO MĚSíC BUDE PŘáT KAŽDéMU OTEVŘENéMU SRDCI ZKUSIT NĚCO NOVéHO.

A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší je polovinou úspěchu.

Mnohým z nás, připravených, střetnout se tváří v tvář s vlastními chybami, je zpětný chod Merkuru pomocnou rukou vesmíru, které je třeba využít. Zpětně otevírá tu část našeho života, jež je třeba nově prozkoumat, zhodnotit a získat tak nový náhled na situaci, aby byl umožněn její další hladký vývoj. Ti, kteří na toto nejsou připraveni a jsou zvyklí, že vše jde podle jejich plánu, je tahle situace schopna vykolejit.

Příležitost k růstu dostanou Blíženci, Vodnáři a Váhy. Dobře mají nakročeno Lvi a Berani. Nejhůře jsou na tom Panny, Střelci a Ryby.

Protože v obecné rovině - tento měsíc, bude vytahovat na povrch především skryté tendence, atmosféru vznikající uvnitř jedince, rodiny, instituce, státu. Ducha, každého z nás, každého společenství. Prověřovat její pravdivost, životaschopnost, sílu čelit skrytým hrozbám a nátlaku ze strany mocnějších emocí, lidí, institucí.

Na úrovni toho, co jsme schopni udělat pro sebe nebo sobě navzájem, aby byly naše momentální potřeby uspokojeny a přišlo kýžené štěstí, a s ním, se na scéně znovu objevily ty známé všední momenty. A vůbec nevadí, že se to bude dít na úkor dlouhodobé perspektivy, mající katastrofické důsledky, zapříčiněné nalháváním si, že to všechno je v pořádku, když momentálně je to fajn. Právě teď není snadné uvědomit si všechny souvislosti, i pro ty, co jsou připraveni.

KAŽDOPáDNĚ JE CHYBOU, V TUHLE CHVíLI, VOLIT RYCHLOST NA úKOR VYTRVALOSTI A KVALITY.

Až Merkur ukončí svoji zpětnou pouť mělo by být zjevnější odkud nebo z čeho pochází ono zatemnění mysli, činů, jež byly vykonány pod rouškou tmy. Lhaní si sami sobě, osobně i celospolečensky.

Paradoxně pod vlivem klamu se ocitají Blíženci, ovšem mají velkou šanci to prokouknout. Střelci, těm zase za zády stojí štěstěna a nejhůře na tom budou Panny, a to i po stránce vlastní vyčerpanosti. Kdežto Kozorozi se mohou klamání vyhnout a Býci také, když nepodlehnou nutkavému chování.

Zde samozřejmě také hodně záleží na vašem osobním horoskopu. Kudy vám, například zmiňovaný Merkur, zrovna putuje, a s kterou planetou naváže kontakt a mnoho dalších aspektů. Takový vám velice ráda sestavím, tohle jsou obecné, kolektivní kvality, které se následně našroubují přímo na váš horoskop narození.

Ve zkratce,

jak to nyní vypadá u mě s aspekty tranzitujícího Merkuru:

Momentálně je to pro mě značně důležité téma. Uvědomit si, o co se opravdu snažím (10.dům). Zda jsem schopna na tom prakticky zapracovat (6.dům), tak aby to bylo v souladu s vlastními hodnotami (1 dům). Nelhala sama sobě, ani se nenechala stáhnout jinými k něčemu, co nechci dělat.

V tom může být mě, ale i každému jinému oporou Saturn, jenž je v tomto horoskopu okamžiku "zrození" měsíce června, v pozitivní vazbě na Slunce. Je také retrográdní, ale díky tomu z nás právě teď dokáže vytáhnout již získané podporující vzorce jednání, abychom byli schopni vytrvat. Udržet si stálou hladinu energie a vystavět tak něco zbrusu nového, o čem zatím nemáme tušení, ale už je to v pohybu.

BOHUŽEL, Má TO JEDEN HáČEK.

Bude třeba abychom přetavili onen stísněný pocit, že nic není, jak má být - Saturn/Uran, v pozitivní přístup otevřeného srdce novým způsobům řešení. Jak něco získat, i když to vypadá, že někdo jiný tahá za nitky a nenechali se semlít domněnkou nepřízně osudu.

S tímhle budou mít největší problém Býci z části Vodnáři a Lvi.

V tomto bodě bude dobré zaměřit se na to, co chceme, a co jsme schopni pro to prakticky udělat, i když se budeme cítit značně pod tlakem - Pluto/Mars. Protože cíl není ledajaký, ale má hluboké kořeny vycházející z dlouholeté filozofie kolektivu, jehož jsme součástí. Nutí nás tak, zaměřit se na vyšší a dlouhodobé cíle mající za úkol kultivovat to, co je v nás příliš divoké a je třeba obětovat. Zareagovat na to adekvátně a pravdivě. Pokud se nám bude chtít plakat, tak plakat nebo řvát, tak řvát...

A TOHLE JE CESTA K PRVNíMU KRŮČKU K úSPĚCHU NAJíT OPĚT OPTIMISMUS A VíRU.

Nejen v selský rozum a s tím spojené zdravé vztahy, ale také vnitřní, duchovní, kolektivní hodnoty. Zde bychom se měli naučit energii investovat neustále, aby se dále dokázala proměnit v hodnotné činy, mající jistý přesah přinášející prosperitu a radost, co nejvíce lidem, po co nejdelší dobu. Nejde jen o chvilkové uspokojení, ale dlouhodobý plán, jak tyto podmínky vytvořit a zajistit jim stabilní místo v životě.

DALšíM KROKEM Z NESPOČTU JINýCH JE NENECHAT SE OPíT ROHLíKEM.

O tom už jsem hovořila, ale připomenu. Především jde o obchod s naší myslí, tím, co máme rádi a díky tomu jsme šťastni, že žijeme. Takovým protivníkem, obchodníkem, může být kdokoliv. Každý ho má, zažívá právě teď jinde, v jiné rovině.

A pro jeho konkrétní upřesnění se právě teď zastav a prožij tu situaci, jež tě tíží, za přispění retrográdního Merkuru znovu. Zjisti tak, v které rovině či oblasti života se zrovna tebe toto téma nejvíce dotýká a začni to rozklíčovat.

Sdílet na Facebooku
Kateřina Malachová

Kateřina Malachová

Astrologické poradenství Tarot Výklad karet

Nasve je odbornicí na vyprávění příběhů života pomocí vhledů, ke kterým ji vedou nejen znalosti astrologické, ale i umění výkladu tarotových karet.

Podobné články

Květen přinese změny a podnítí v nás sílu přímočarosti.

Astrologie a horoskopy Cykly Transformace Slunce, měsíc a planety Budoucnost

V tomto měsíci se můžete těšit na milníkový přechod dalšího dvanáctiletého cyklu Jupiteru z Ryb do Berana – 11. 5. 2022, který přinese mnoho nového. Začne působit zejména na osobní úroveň.

Dětský horoskop, radost psát!

Astrologie a horoskopy

V psaní horoskopů těch nejmenších dětí, někdy tomu říkám spíše mapy života, je úžasné to, že jejich obraz tady na Zemi ještě není nijak otisknut, ničím formován, nenarušen. Jsou čisté, jak čerstvě...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu