Zpět na články

Úplněk ve Vahách 6.4.2023

Která karta na vás zavolá? Co nás ovlivňuje a jaká témata nás tentokrát čekají? Vyberte, která je ta vaše?

Úplněk ve Vahách 6.4.2023

🌝❤️ODHALENí KARET - úplněk ve Vahách 6.4.2023❤️🌝

První karta - Viselec vyzařuje pomalou energii a zdá se, že nás drží na místě. Máme problém se rozběhnout a konat, protože vlastně nevíme jak, nebo vidíme jen jedinou možnou variantu řešení, která se nám až tak nelíbí. Jak poloha Viselce na kartě napovídá, když nejsme s to věci pochopit, nebo nevíme, jak postupovat dál, lze se pověsit hlavou dolů a pak je možné nechat si vše doslova projít hlavou. No a když v takové poloze otevřeme oči, máme jiný pohled na věc. No ano, zní to jednoduše, jenže tenhle stav je trochu jako křeč. Vše se v nás stáhne, možná víme, jakou polohu zvolit, ale stejně pak ještě dlouho trvá, než přijde uvolnění. Hlavou se proto snažíme věci popošoupnout, ale to je ještě víc k ničemu, protože nám chybí širší pohled i informace. Vibrujeme na vlně, která nás prostě k širšímu pohledu nepustí, trápíme se, jenže hlavní věc, kterou chceme vidět, nevidíme. Tou věcí je řešení. To nenajdeme, dokud budeme lpět na obvyklém způsobu chování a žijeme v přesvědčení, že jde o jeden jediný možný a funkční způsob, jak o situaci smýšlet. Váhy ale motivují k rovnováze a potřeba vyrovnání energií nás dostane ke snaze začít vidět věci jinak.

Půjde o vztahy k druhým lidem a věcem, ale především se bude jednat o vztah k nám samým. Možná, že najdeme dostatek odvahy k nějakému rozhodnutí, které bude mít velké důsledky pro náš život. Ale k přímé akci to ještě nebude. Jde spíš o spuštění procesu nějaké důležité změny v našich životech, která bude blíže k nalezení rovnováhy s tím, co opravdu cítíme a chceme a tím, co žijeme.

Během úplňku tedy můžeme čekat ponor do nitra nás samých, ten bude skvělou příležitostí k nalezení odpovědí na své otázky. Ty necháme k sobě přijít, třeba tím, že přestaneme hledat řešení a víc budeme naslouchat vnitřnímu hlasu, pocitům, ale i synchronicitám, které budou přicházet. Také si lze o ně požádat. Když připustíme, že je možné, aby to v naší realitě fungovalo, tak to tak i bude.

Určitě celý proces podpoříme, když se v tyto dny nebudeme přepínat a dopřejeme tělu i naší psychice dostatečnou relaxaci a odpočinek. Uděláme si prostor pro sebe a své myšlenky, necháme si vše projít hlavou, aniž bychom celou věc posuzovali, nebo snažili do situace napasovat naučené způsoby a myšlenkové vzorce. Obzvlášť ti z nás, kteří jsou s "věcí hned hotoví" , by si měli dát trochu prostor a zkusit se na věci podívat z jiného úhlu.

🌝❤️🌝❤️

Druhá karta - Sedm Pohárů - Zkaženost, poukazuje naše slabosti a závislosti v našem životě. Je jedno, jestli jde o závislost na látkách, nebo lidech, či věcech, toto plívání má často jedinou příčinu a tou je strach ze ztráty nějaké pozice v momentě odhalení pravé podstaty věci, či odkrytí pravé reality toho, jak se věci mají. V roli oběti jsme schopni zavřít oči před nechtěnou skutečností a ve snaze udržení "alespoň něčeho" popíráme sami sebe a dáváme svou energii těmto náhražkám. Přičemž vnitřně cítíme, že jsme je přijali do života, aby zaplnily prázdná místa v našich životech, nebo mají od nich alespoň odvést pozornost. Jde o dosti destruktivní způsob zacházení se sebou. V tahu role oběti máme tendenci ještě více rozmazávat stav, který prožíváme, hledáme podobné lidi, s kterými bychom mohli sdílet nespravedlnosti světa, a to, jak byl k nám život tvrdý.

V době působení plného měsíce ve Vahách máme příležitost na tyto nezdravé vztahy vůči lidem, sobě samým i věcem, uvidět. Může dojít k výraznému vychýlení z rovnováhy a to nám pomůže prozřít a začít pracovat na změně k sobě samému. Přijde pochopení, že tato cesta byla jen slepou uličkou a je potřeba se vrátit na začátek a znovu nalézt svou vlastní sílu, abychom přestali žít závislé vztahy vůči všemu. Že iluze dočasné opojnosti je opravdu jen na chvíli a není opravdová. Že je čas začít poslouchat svůj vnitřní hlas a přestat si nalhávat, že je to v pořádku a vše máme pod kontrolu. Tím je možná dobré opravdu začít, přiznat si , jak to máme doopravdy a k tomu je potřeba úPLNé upřímnosti.

Na čem /kom lpím? Bez čeho/koho nemůžu být? Co nechci vidět? Co mě ovládá? A čeho se bojím?

Často se bojíme selhání, nebo toho, co v prozření uvidíme. Co přijde po vystřízlivění? Bývá to kocovina a ta někdy bolí. Bolest, je pocit, který nechceme zažívat a cítit, a to s otevřením očí hrozí. Jenže i ta pomine a my vyjdeme z těchto lekcí silnější a pevnější, neboť odhodíme plášť oběti a začneme sami sobě vládnout. S tím přichází síla i uvědomění sebe samých. SEBE VĚDOMí je způsob vědomého jednání, je schopnost přestat reagovat na vnější vlivy a situace naučenými reakcemi a podvolením se spadnout do klamu o nás samých.

Téma iluze může působit i v jiných rovinách, proto buďme ve střehu i u nejasných záležitostí, v obchodu, práci i vztazích. Pokud něco důležitého řešíme, máme se pro cokoliv rozhodnout a zastírá vše oblak nesrovnalostí a něco se nám prostě nezdá, rozhodně je dobré počkat, až čas ukáže, jak se věci opravdu mají.

🌝❤️🌝❤️

Třetí karta- Zamilovaní

Tématem této karty je partnerství a spolupráce obecně. Jednat se může o jakékoliv vztahy, pracovní, rodinné, či partnerské. V takovém postaven karty Zamilovaní se v době úplňku ve Vahách mohou ozývat pocity nějaké oddělenosti a nepropojenosti. Často jde o ztrátu důvěry ve vnitřní vedení a jsme ovlivňování myšlením a negativními zkušenostmi, či programy v této oblasti. Nejsme jakoby schopni opět otevřít svá srdce a důvěřovat v lásku a vztahy obecně. Nerovnováha nás vede možná k nějakým krokům, ovšem teď více než do akce a fyzického konání, bychom měli začít pracovat na znovunalezení vnitřního vedení, na své sebelásce, jako základem pro dávání citu druhým. Hledání rovnováhy ve vztazích se může také projevovat potřebou ujasnění si opravdovosti a potřebou vyjednávat, vykomunikovat si, jak to vlastně doopravdy máme. Rovnost a čistota ve vztazích bude hlavním tématem a s narůstající potřebou přiznat sobě samým pravdu, budeme chtít to samé i od ostatních. Ukazovat se může také téma nevěry jako odrazem "nevěrnosti" vůči sobě samým.

Řiďme se srdcem, ale hlava je také důležitá, proto ani na tu nezapomínejme, neboť její opomenutí vede ke zraněním a nepříjemným následkům. Selský rozum by ani zde neměl chybět. Hry o moc a to, kdo má navrch ale nejsou tou správnou cestou. A pokud se budeme cítit ztraceni, nebojme se požádat o pomoc, klidně i odbornou, pokud je potřeba. Dobrá terapie nám často umí otevřít oči a navést k tomu, co opravdu chceme, nebo co nevidíme. Možná se ve vztazích neumíme rozhodnout, nebo jsme učinili nějaká ne úplně dobrá rozhodnutí a teď se neumíme vymanit z negativních myšlenek a nepohody. Propojením intelektu i srdce nám dává možnost nacházet řešení a důvěru i lásku k sobě.

Nezapomínejme, že vše je součástí procesu naší cesty a i když se nám může zdát toto období bolestivé a těžké, vždy je tady pro nás a náš posun. Nic se neděje náhodou a ani lidé v naší blízkosti se tam jen tak nevyskytli. Každý člověk, který nám do něj vstoupil v něm má být, ať se nám to líbí nebo ne. Proč se tak děje, pochopíme často až s odstupem času.

Vztahy jsou pro nás tou nejúčinnější cestou k posunu a jsou odrazem našich tužeb, lásky, ale i stínů a programů.

Kvintesence vyložených karet dává součet číslo sedm - kartu Velké Arkány - Vůz. Věřte, že vše, čím nyní procházíme vede k většímu pohybu v našich životech. Je součástí změny, která se nyní již děje, jen ji možná ještě nevidíme.

Krásné jarní dny 🍀

Lenka

Sdílet na Facebooku
Lenka Haasová

Lenka Haasová

Tarot Výklad karet Automatická kresba Kyvadlo

Terapie s Tarotem, diagnostická automatická kresba, práce s kyvadlem, kurzy Tarotu, osobní konzultace, harmonizace čaker, čištění prostoru a jemnohmotných těl

Podobné články

Novoluní v Blížencích 18.6.2023

Cykly Slunce, měsíc a planety Tarot a výklad karet

Co náš čeká a v jakých energiích se budeme pohybovat s přicházejícím Novem v Blížencích? Vyberte kartu, odhalení se brzy dočkáte…

Jaký bude týden od 14. 3. 2022 do 20. 3. 2022 podle kartářky

Astrologie a horoskopy Tarot a výklad karet

Co je to karma. Je to souhrn činů ze všech životů, kterými jsme prošli. Je výsledkem všeho, co jsme my i naši předkové v životě vykonali. Jsou to zkušenosti, které v jednotlivých

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu