Zpět na články

ODHALENÍ Nov v Býku 19.5.2023

Co přináší nový měsíc tentokrát? Čemu se otevřít, co pochopit a co už nechat odejít?

ODHALENÍ Nov v Býku 19.5.2023

První karta zleva

šestka Mečů Věda

Možná máme pocit, že je před námi mnoho úkolů a povinností a nejsme schopni se donutit utřídit si myšlenky, jak postupovat dál. A přitom před nedávnem vše bylo tak jasné. Nevadí, stav nevědění je v pořádku, mnohdy co neumíme uchopit rozumem, není třeba dál tlačit, spíš je třeba nechat mysl na chvíli odpočívat, nebo jen skládat jednotlivé dílky, které potřebujeme k dalšímu konání. Teď jistě není čas dělat nějaká zásadní rozhodnutí, protože hrozí, že nebudeme úplně objektivní. Tento myšlenkový chaos nás může rozhazovat a otevírat pochybnosti o naší schopnosti věci řešit. Tohle je ovšem opět jen odraz našich programů a stínů, není to naše pravá podstata. Dát si čas, je v pořádku, přiznat si, že teď opravdu ještě nevím, i když jisté cesty a řešení se objevují, bude ideálním přístupem k sobě samým. Pokud si tedy přejeme z nějakých situací vystoupit, nebo naopak začít s novými, pozorujme, co v nás vzbuzují tyto možnosti. Strachy ze selhání, nebo, že se věci nebudou vyvíjet našim směrem jsou také jednou z překážek v jasnosti, kterou prostě teď nemáme. Proto práce právě s nimi bude dostačující pro tento čas. Co nejhoršího se tedy může stát, když se nakonec k dané věci rozhodneme? Budeme si s tím umět poradit? Je to opravdu tak hrozivé, jak to vypadá?

Místo potřeby vyřešit jednotlivé úkoly se tedy zaměřme na ukončení vlivu našich obav a negativních pocitů z nich. Nalezením vlastní síly a odhodlanosti se postavit tomu, čeho se nejvíc bojíme, nalezneme pak i postupně způsob, jak dál v našich úkolech a výzvách postupovat. Není důležité vědět teď, jak to celé dopadne, ale ujasnit si, zda jsme dostatečně silní na to, jít si za svým záměrem v důvěře. Krok po kroku pak uvidíme další možnosti, celé se to prostě poskládá a možná tím, že nebudeme určovat, jak se má celý tento proces stát, budeme nakonec mile překvapeni odkud nám třeba přijde pomocná ruka, či nápad.

"Pojďte až na kraj."
"Nemůžeme. Máme strach."
"Pojďte až na kraj."
"Nemůžeme. Spadneme!"

"Pojďte až na kraj."

A oni šli.
A on je strčil.

A oni letěli.

Pojďme letět společně...

Neale Donald Walsch

Karty uprostřed

Dvojka Pohárů a Princezna Holí

Výběrem prostředních karet se dostáváme k emocím, lásce a pochopení, na jaké úrovni ji máme přijatou ve svém životě. Nemusí se jednoznačně jednat o lásku partnerskou, ale lásku jako takovou, ve všech jejich podobách, polohách a úrovních. Lásku, kterou jsme prožili, přijali ve svém životě, ať již tyto vztahy trvají, nebo již šly svou cestou, protože to, co nám měli ukázat, již proběhlo.

Princezna Holí má namířeno nahoru, za světlem, ledacos prožila, ale je stále na cestě poznání. Vnímám to jako pozitivní zprávu, že i přesto, že víme, že jsou tu ještě nějaké překážky, naše programy a strachy, my už o nich víme a můžeme na nich pracovat. Nebo si jen rekapitulujeme, čím vším jsme ve vztazích k druhým lidem prošli, jak jsme v některých situacích reagovali, protože to byla součást našeho učení. Třeba někoho pozorujeme, kdo je na podobné cestě skrz utrpení ve vztazích, jen mu nemůžeme příliš pomoci, protože bychom jej ochudili o lekce a učení. Nebo snad sami vnímáme sebe, jak je někdy těžké se úplně otevřít citům, ze strachu ze zranění, protože jsme nějaké utržili v minulosti.

Otevřené srdce je ovšem daleko lépe schopno unést tíhu prozření z iluze, pochopením, že ne každý vnímá svět a city jako my. Udržujme svá srdce stále čistá, i když je zasáhla rána a zrovna krvácí, je možné zahájit tímto jejich léčbu. Mnoho lidí opravdu neví, co činí, jsou pod tíhou programů a ega, nejsou schopni sebereflexe a škodí a parazitují na druhých. Ale je to jejich volba, jejich směr a ten si také vybírá daně na jiných úrovních. Proto není radno jiným přát zlé, ani jim nic vysílat, neboť škodíme jen sami sobě. Vymezení hranic a láska k sobě úplně postačí. Lidé, kteří nemilují sebe, často procházejí lekcemi skrze vztahy, ty fungují jako zrcadla nás samých a ukazují, co nechceme vidět. Právě přes vztahy v čase nového měsíce se nám může ukazovat, jak na tom vlastně jsme. Zda jsme se ochotni přijmout své lekce, nebo se bojíme konfrontace v této oblasti. Otevřít se novým, či změnám v nahlížení na ně, zda jsme schopni spolupráce, souznění a pochopení.

Třetí karta

Princ Mečů

Princ Mečů nás vyzývá, abychom se konečně vymanili ze starých přesvědčení, které jsme si vytvořili o světě i sobě samých. Brání nám k pochopení, že nové příležitosti jsou zde, jen je pro své nastavení nevidíme. Neexistuje žádné omezení ani bloky, je to iluze našich myšlenek a uplívání na nich nám zamezuje v posunu vpřed. Bojíme se změny a trváme na starém, jako by to byly jediné možnosti, které nám život nabízí. Neuvědomujeme si, že si sami bráníme v cestě ke svobodě, trváním na starém blokujeme vlastní sílu i energii. S novým měsícem tedy očekávejme konečně záblesk pochopení a jasnost uvědomění, na čem ještě lpíme, co zbytečně držíme. Je čas otevřít se novému způsobu přijímaní věcí i lidí v našem životě, je tu možnost nenechat se ovlivňovat názory druhých, programy, systému výchovy, či vlivu společnosti, která není v souladu s námi.

Co je tedy naším záměrem, Kam jdeme a co pro to děláme? K tomu je třeba absolutní upřímnosti k sobě a vnitřní introspekce. Zachycením těchto programů, pak máme možnost doslova měnit náš život před očima, být v souladu se sebou samými je cestou ke štěstí. A jak tušíme, někde hluboko uvnitř jsou skryty odpovědi. Nebojme se tedy vykročit naproti svým stínům, strachům, i blokům, možná zjistíme, že nejsou tak opravdové, jak se nám mysl snaží namluvit. Možná objevíme dary a potenciál, o kterém se nám ani nesnilo, a to co vypadalo složitě, je mnohem jednodušší, než se zdálo.

Jde třeba o změnu místa, práce, či cestování nebo je touha po novém tvoření, které jsme si pro své obavy z neúspěchu doslova zakazovali? Nebo je to naopak úspěch, kterého se bojíme? Ať je to cokoliv, cesta je otevřena, vše je nachystáno, jediná překážka, která tu je, je jen v naší hlavě.

Kvintesence těchto karet je karta osm - Spravedlnost.

Ať se snažíme cokoliv sami před sebou skrýt, co je v nerovnováze, nakonec bude viděno. Čím hlouběji je to ponořeno, tím jasněji nám to bude bít do očí.

Krásné dny

Lenka

Sdílet na Facebooku
Lenka Haasová

Lenka Haasová

Tarot Výklad karet Automatická kresba Kyvadlo

Terapie s Tarotem, diagnostická automatická kresba, práce s kyvadlem, kurzy Tarotu, osobní konzultace, harmonizace čaker, čištění prostoru a jemnohmotných těl

Podobné články

Novoluní v Blížencích 18.6.2023

Cykly Slunce, měsíc a planety Tarot a výklad karet

Co náš čeká a v jakých energiích se budeme pohybovat s přicházejícím Novem v Blížencích? Vyberte kartu, odhalení se brzy dočkáte…

Dnešní horoskop pro všechna znamení - čtvrtek 27. 4. 2023

Astrologie a horoskopy Emoce a naděje Tarot a výklad karet

Náhled do tarotu nejen v oblasti zdraví, zakončen afirmací pro úspěšný den.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu