Zpět na články

Třetí čakra, Manipura, Solar-plexus

Co je třetí čakra, jak ovlivňuje náš život, proč je dobré ji věnovat pozornost? Oblast třetí čakry se udává různě, jedná se ale především o oblast od bránice až po oblast hráze,částečně tedy překrývá čakru druhou.

Třetí čakra, Manipura, Solar-plexus

Manipura, čakra Solar - plexu

Oblast třetí čakry se udává různě, jedná se ale především o oblast od bránice až po oblast hráze,částečně tedy překrývá čakru druhou. Jde o spodní část zad, dutinu břišní, slezinu, žaludek, žlučník, játra a celý trávicí a vegetativní nervový systém. Jde o tzv. alchymistickou laboratoř, ve které se připravuje zrození vyššího Kristova vědomí. Manipura je centrem naší životní síly, našeho slunce. Ohnivá energie tohoto centra má za úkol dodávat vitalitu a sílu našemu tělu. Také je sídlem naší osobnosti, ukazuje náš vztah k sobě samým, ale především ke světu. Ovlivňuje schopnost navazovat vztahy s lidmi, otevřít se jim, na jaké úrovni je naše důvěra a jak jsme spokojeni ve svém životě.

Solar je také zdrojem naší intuice, je to rádce, tzv. druhý mozek, tedy spíš ten první, a pokud jsme dostatečně citliví ke svému tělu, máme možnost rozhodovat se právě díky Solaru, kdy nejsou odpovědi rušeny programy myšlení a naučenými vzorci. Přes něj vnímáme vibrace a při působení negativních se čakra automaticky sevře v obranné pozici. Pokud jsme ale dostatečně otevřeni naší vnitřní ohnivé síle, negativní energie ani vibrace nemají přístup, neboť jsme si tímto vnitřním světlem vytvořili dostatečnou ochranu.

Bloky v této oblasti jsou na úrovni strachu, nedůvěry, pocitu oddělenosti a samoty. Vznikají v dětství a mají přímý vliv na vztahy v pozdějším životě, kdy pocity nejistoty a nedostatečnosti narušují správnou funkci třetí čakry. Pocit NEúPLNOSTI má za následek přitahování si do života podmíněné a závislé vztahy. To vše ve snaze doplnit svou neúplnost z vnějšku, což končí často dalšími a dalšími zraněními.

Solar- plexus je tedy ukazatelem naší naplněnosti, sebelásky a důvěry. Navíc má schopnost transformovat tendence spodních dvou čaker a vědomě využívat jejich energii k tvořivosti a také zhmotnit duchovní obsah čaker vyšších v materiálním světě a takto dosáhnout největšího naplnění v našem životě na všech úrovních.

Disharmonická funkce třetí čakry se projevuje neúctou k ostatním, prosazováním vlastního názoru či potlačováním vlastních pocitů. Svůj pocit nedostatečnosti, který vznikl pravděpodobně v dětství, se pak snažíme zakrývat neustálou aktivitou a výkonností, ale uvnitř dochází k přetlaku, který občas potřebuje ven. Takový člověk je lehce výbušný a podrážděný, neboť hněv na sebe i ostatní nebyl přirozeně uvolňován, nebo byl maskován za pocit uspokojení skrz vnější bohatství a potěšení.

Slabá funkce třetí čakry má za následek neschopnost vymezit své vlastní hranice, ze strachu z nepřijetí okolím. Takovým lidem často chybí odvaha projevit své potřeby a touhy, neboť vnitřně touží po lásce a nevidí, že jediný, kdo je může naplnit, jsou oni sami. Své vlastní sny přehlížejí, nebo vidí na cestě k nim jen překážky, přitom pro ostatní jsou schopni vynaložit velké množství energie, aby se cítili potřební a milováni. Stresové situace často prožívají fyzickou bolestí žaludku, nebo pocitem nevolnosti, obzvlášť v situacích, kdy se mají postavit sami za sebe. Přitom stačí jen otočit energii, kterou dávají ven, dovnitř, směrem k sobě. To pak pomáhá přejít ze stavu nezralosti k dospění a získání vlastní vnitřní síly.

Jak posílit a čistit třetí čakru?

Energie Slunce dává blahodárnou sílu našemu Solar-plexu. Dobíjí doslova baterky a dodává pocit klidu, důvěry a pozvedává náš vnitřní oheň. Žlutá barva je tedy přirozenou podporou pro náš Solar. Dodává energii, sílu i sebedůvěru. Cítíme-li se pasivně, unaveně a bez síly, doporučuji koupit si sluníčkové tričko.

Z hudby jsou to ohnivé rytmy, nebo naopak něco k uvolnění, pro ty, kteří cítí přetlak. Otevřené "ó" v tónu E přináší radost a uvolnění.

Z minerálů vám pomůže Tygří oko, Jantar Topas a Citrín.

Sluníčkové dny přeji

Lenka

Trinity - Tarot srdcem | Facebook

Sdílet na Facebooku
Lenka Haasová

Lenka Haasová

Tarot Výklad karet Automatická kresba Kyvadlo

Terapie s Tarotem, diagnostická automatická kresba, práce s kyvadlem, kurzy Tarotu, osobní konzultace, harmonizace čaker, čištění prostoru a jemnohmotných těl

Podobné články

Novoluní v Blížencích 18.6.2023

Cykly Slunce, měsíc a planety Tarot a výklad karet

Co náš čeká a v jakých energiích se budeme pohybovat s přicházejícím Novem v Blížencích? Vyberte kartu, odhalení se brzy dočkáte…

Dnešní horoskop pro všechna znamení - čtvrtek 27. 4. 2023

Astrologie a horoskopy Emoce a naděje Tarot a výklad karet

Náhled do tarotu nejen v oblasti zdraví, zakončen afirmací pro úspěšný den.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu