Zpět na články

7 tipů jak pracovat se strachem

Pokud máme strach, je třeba si uvědomit, že strach má každý. Bojí a báli se (téměř) všichni. Nebojujme tedy se strachem jako takovým, ale naučme se zacházet se situací, kdy nás strach omezuje nad rámec zdravé opatrnosti. Zde najdete několik tipů, jak se cítit lépe.

7 tipů jak pracovat se strachem
  1. Přijměte fakt, že prostě máte strach. Mám strach - no a co? Zboří se kvůli tomu svět? Nezboří.
  2. Upřímnost sám k sobě je nutností. Podívejte se pravdě do očí. Přiznejte si pravdu, ať už je jakákoli. Toto je velmi těžké, ale účinné.
  3. Pojmenujte, z čeho konkrétně máte strach. "Konkrétno" vždy pomáhá. Např. situace "bojím se ztráty zaměstnání". Zjistěte fakta, tzn. hrozí mi reálně ztráta zaměstnání, kdy, proč, jaké jsou reálné šance, abych si práci udržel, co konkrétně mohu pro zachování zaměstnání udělat a kdy atd.
  4. Sepište si fakta, co a v jakém časovém horizontu můžete udělat.
  5. Nepřikládejte emoci strachu takový dramatický význam. Přijmout strach, neznamená nechat v naší hlavě rozjet emocionální drama.
  6. Uvolněte tělo a dýchejte. Existují speciální dýchací techniky, které mohou pomoci.
  7. Zabývejte se pouze tím, co můžete ovlivnit a na to soustřeďte maximální pozornost. Získání kontroly nad tím, co můžete ovlivnit a smíření se se ztrátou kontroly nad tím, co ovlivnit nelze je klíč k práci se strachem.

    http://www.pavla-kopalova.cz
Sdílet na Facebooku
Pavla Kopalová

Pavla Kopalová

Astrologické poradenství Partnerský horoskop

Věnuji se klasické astrologii a technikám osobního rozvoje. Astrologii jsem vystudovala ve Škole klasické astrologie vedené Ing. Richardem Stříbrným a Ing. Zdeňkem Bohuslavem.

Podobné články

7 tipů pro Váhy - jak využít své silné stránky

Astrologie a horoskopy

Váhy jsou vzdušné znamení, které je spojeno s planetou Venuše. Jsou to lidé, kteří milují harmonii, krásu, umění a spravedlnost. Mají smysl pro estetiku a diplomacii. Jsou společenské, družné a přátelské . Nicméně, mohou být také nerozhodné, váhavé, závislé na druhých a povrchní.

Ostrov naděje

Emoce a naděje

Tento článek o naději, bych ráda věnovala Vám všem, protože každý z nás někdy potřeboval naději, aby byl schopen vidět lepší zítřky a překonal pro něho momentálně složité období. A na prahu Nového roku je pro mnoho lidí pomocná ruka od kohokoliv ten záchranný kruh, který jim dá naději.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu