Zpět na články

Ženy a muži ve znamení Raka

Jaké jsou typické vlastnosti žen a mužů narozených ve znamení Raka a jaký je rozdíl mezi bulvární a seriózní astrologií.

Ženy a muži ve znamení Raka

Začaly prázdniny, slunce se nachází ve znamení Raka. Jak se tedy typicky projevují ženy a muži, které mají ve svém horoskopu silně zastoupené toto vodní znamení?

ŽENY A MUŽI VE ZNAMENí RAKA

Poměrně v brzkém věku se u Raků projevuje touha po dětech, po rodině, po zázemí a "zahnízdění". Většinou touží po sňatku a spořádaném rodinném životě, spíše v tradičním stylu .Většinou chtějí bydlet v domě, mít zahradu a pěstovat si vlastní, kvalitní suroviny. Rádi se dobře a kvalitně najedí, rádi vaří a preferují domácí kuchyni. Mají vztah k půdě, ke kořenům, někteří i k historii. Pamatují si svou první lásku, pamatují si také veškeré citové šrámy, které kdy zažili. Jsou citliví. úplná rodina je pro ně velmi důležitá. Mohou to být silní a praktičtí jedinci, kteří drží pevně v rukou opratě chodu celé rodiny (nebo firmy, včetně finančních záležitostí), ale též citově labilní a zranitelní milovníci přírody, nebo života na venkově. Dokáží si jít za svým a dovedou se prosadit jak doma, tak na pracovišti a nic na tom nemění fakt, že jsou v koutku své duše velmi zranitelní a jejich nálady mohou být proměnlivé jako aprílové počasí. Často a rádi cestují (táhne je to k vodě, moři a do historicky významných lokalit), avšak neradi utrácí za zbytečnosti. Stres, problémy se žaludkem, zažíváním a různé formy psychických onemocnění je mohou občas pěkně potrápit. Rodiče Raci mohou zažívat problematické období, když jejich děti vyletí z hnízda a oni se již nemají o koho starat, pokud ještě nemají vnoučata. Dobrou volbou pro ně je právě cestování, výlety na hrady a zámky a relax u vody.

Závěrem ještě nutno podotknout, že je důležité rozlišovat dvě věci. Jedna věc je, narodí-li se člověk v období, kdy se Slunce nacházelo ve znamení Raka (toto období je nyní, když píši tento článek, tedy začátkem července), pak o takovém člověku hovoříme jako o tzv. "Raku", nebo dámě "Račici".

Druhou věcí je, že se tento jedinec narodil v jiném slunečním znamení, např. ve Lvu, Panně atd. a přesto může vykazovat typické vlastnosti znamení Raka. Důvodem je, že v jeho osobním horoskopu je znamení Raka silně zdůrazněno, tzn. v Raku se nachází např. jeho ascendent.

Ascendent je faktor, který výrazně ovlivňuje výklad celého osobního horoskopu.

Tímto se mimo jiné odlišuje seriózně branná astrologie, od astrologie bulvární, která paušalizuje a zjednodušuje. Pokud jste se tedy vy, nebo váš partner, či partnerka narodili ve znamení Raka a máte pocit, že na vás charakteristika tohoto znamení nesedí, nechte si sestavit a vyložit horoskop od profesionálního astrologa, který vám objasní veškeré podrobnosti.

Přeji krásné léto!

Sdílet na Facebooku
Pavla Kopalová

Pavla Kopalová

Astrologické poradenství Partnerský horoskop

Věnuji se klasické astrologii a technikám osobního rozvoje. Astrologii jsem vystudovala ve Škole klasické astrologie vedené Ing. Richardem Stříbrným a Ing. Zdeňkem Bohuslavem.

Podobné články

7 tipů pro Váhy - jak využít své silné stránky

Astrologie a horoskopy

Váhy jsou vzdušné znamení, které je spojeno s planetou Venuše. Jsou to lidé, kteří milují harmonii, krásu, umění a spravedlnost. Mají smysl pro estetiku a diplomacii. Jsou společenské, družné a přátelské . Nicméně, mohou být také nerozhodné, váhavé, závislé na druhých a povrchní.

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu