Zpět na články

Druhá čakra

Co je Sakrální čakra a jakou má funkci? Co vše ovlivňuje a jak ji zharmonizovat.

Druhá čakra

Druhá, neboli Sakrální čakra, v Sanskrtu Svadhisthána čakra ( sva znamená, "to co patří sobě, co jsem já", dhisthána "jeho skutečné místo") se nachází v oblasti pánve, kde přímo ovlivňuje pohlavní orgány, ledviny, střeva. Je také je propojena s čakrou první, přičemž obě čakry mají vliv na vyměšování i reprodukci.

Sakrální čakra je spojena s našimi emocemi, jejím živlem je voda, která emoce reprezentuje například také v Tarotu. Voda má velmi očišťující schopnost, proto se čistění například v oblastí vztahů projevují prostřednictvím ledvin a močového ústrojí. Také je spojena s tvořením (vznik nového života) a kreativitou. Ovlivňuje naší sexualitu, ale také schopnost užívat a přijímat jedinečnost života. Její barva je oranžová a ukazuje na přijetí naší mužské či ženské podstaty. Je ukazatelem přijetí nás samých, což má za následek i odraz ve vztazích a jejích celkovou kvalitu a otevřenost vůči nim.

špatná funkce druhé čakry často souvisí s obdobím dětství, kde je odpírána citovost a tělesný kontakt, takové dítě pak v dospělosti může mít problém vnímat vlastní tělo, a druhé lidi vnímá jen jako prostředky k uspokojování vlastních potřeb, a to nejen v sexuální oblasti. Sexualita je vnímána jen jako nutkavá potřeba, stává se drogou a její vyšší a tvořivý potenciál není prožit ani pochopen.

Bloky mohou vést k citové chladnosti, nedostatku sebeúcty a emočnímu vypnutí.

Druhá čakra, tak jako první, souvisí s plodností a schopností počít a donosit dítě.

Otevření čakry pomůžeme meditací, nebo kontaktem s vodou, uvolněním emocí, laděním se na měsíční světlo, kdy Luna představuje temnotu, kterou máme přijmout, jakou svou součást. Jde o nevědomou ženskou energii, která doslova umí tvořit z ničeho a tím, že přijímáme její podstatu, umíme věci nechat plynout a nechat k sobě přijít. K tomu je ovšem potřebná důvěra v celý proces. Necháváme se vést sledováním informací, které k nám přicházejí skrze sny a vhledy.

Uvolnění přichází také například pozorováním vodních toků a hladin či zpěvu ptáků.

Hudba, která pomáhá otevírat sakrální čakru, je snad každá, která uvolňuje naše emoce, takže když při poslechu naběhne husí kůže a oko se zalije slzami, věřme, že energie proudí tímto směrem a pracuje Sakrální čakra.

Aktivovat ji také můžeme hláskou "ó" v tónu D, rovněž při každém projevu nadšení, kdy ono "ó" vykřikneme.

Posílit sebedůvěru a jistotu nám výrazně zvyšuje oranžová barva našeho oblečení, která nám zároveň dodá radost a energii.

Z minerálů jsou to Karneol pro podporu přítomného okamžiku a Měsíční kámen pro odstranění strachů a otevření se pozitivním emocím.

Ideálním cvičením je Tantrajóga, která propojuje mužskou a ženskou energie a prohlubuje sexuální energii na vyšší kosmickou energii.

Lenka

trinitytarot.cz

Sdílet na Facebooku
Lenka Haasová

Lenka Haasová

Tarot Výklad karet Automatická kresba Kyvadlo

Terapie s Tarotem, diagnostická automatická kresba, práce s kyvadlem, kurzy Tarotu, osobní konzultace, harmonizace čaker, čištění prostoru a jemnohmotných těl

Podobné články

Novoluní v Blížencích 18.6.2023

Cykly Slunce, měsíc a planety Tarot a výklad karet

Co náš čeká a v jakých energiích se budeme pohybovat s přicházejícím Novem v Blížencích? Vyberte kartu, odhalení se brzy dočkáte…

Květen přinese změny a podnítí v nás sílu přímočarosti.

Astrologie a horoskopy Cykly Transformace Slunce, měsíc a planety Budoucnost

V tomto měsíci se můžete těšit na milníkový přechod dalšího dvanáctiletého cyklu Jupiteru z Ryb do Berana – 11. 5. 2022, který přinese mnoho nového. Začne působit zejména na osobní úroveň.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu