Zpět na články

Novoluní v zemském znamení Býka

Nov v Býku a jakým způsobem se zharmonizovat v těchto dnech

Novoluní v zemském znamení Býka

NOVOLUNí V ZEMSKéM ZNAMENí BýKA, energie dnešního dne (potažmo pár dní následujících):

Dnešní novoluní v Býku - ve své harmonické podobě nás vede k péči o sebe i o druhé a to především na fyzické úrovni. Znamená to, abychom vnímali a naslouchali svému tělu. Jak se v něm cítíme, co potřebujeme k tomu, aby nám bylo dobře a měli jsme dostatek energie. Tedy věnovat pozornost výživě. ...Mohlo by se zdát, že jde o nepodstatnou věc, a často tomu tak bývá, že např. jíme ve spěchu, nebo nemáme dostatek vitamínů.. Jenže, ono to je důležité, když si uvědomíme, že jídlo je palivem (ne tedy jediným), ze kterého čerpáme svou energii a tu opravdu k životu tady na Zemi potřebujeme.
Novoluní v Býku - ve své neharmonické podobě se může projevit neústupností, záští a také potlačováním emocí, což může negativně ovlivnit naše zdraví. ...dávejme si tedy pozor na určitou neústupnost a sklony k tomu myslet si, že naše pravda je ta jediná.

Mezi další čemu bychom v tento čas měli dát svou pozornost
je vlastní hodnota, a to jak zacházíme se svými vrozenými dary a talenty. Jak je využíváme a jakým způsobem umožňujeme tvůrčímu proudu, aby se přes nás přeléval dál a oživoval všechno, co může být tímto dotekem naladěno a zharmonizováno.

Ve znamení Býka je nyní Slunce, Luna, Merkur a Jupiter, tedy zesílená energie země, pevné kvality. Vše má nyní tendenci být vnímáno více optikou neměnnosti, a určité rigidity, což na jednu stranu může přinášet dobrý pocit, jistotu a oporu, a tak můžeme tuto kvalitu času využít pro budování nových, pevných začátků, a tvořivě zrealizovat naše záměry, na druhé straně bychom si měli být vědomi určitého omezení vycházejícího ze lpění na něčem, co už se třeba přežilo, a potřebuje změnu a nový pohled na věc.

Urputnost a prudkost a hněvivost také vnáší aspekt mezi Marsem na rozhraní Raka a Lva v opozici k Plutovi na rozhraní Kozoroha a Vodnáře. Zmírnění ovšem přinese Venuše v Raku v sextilu k Jupiterovi v konjunkci s Merkurem v Býku.

Nezapomeňme na to, že s laskavostí a mírností se všechno lépe zvládne a tak zkusme (pokud to jen půjde) od náročnějších situací poodstoupit, abychom je viděli z větší perspektivy.

Z barev, které bychom mohli dnes použít pro podporu příznivého působení energií:

°žlutá, světle zelená a světle modrá

Z kamenů, kterými se můžeme v době tohoto novoluní obklopit:

°růženín, citrín, achát

Krásný čas novoluní!

Sdílet na Facebooku
Alexandra Taberi

Alexandra Taberi

Astrologické poradenství Kraniosakrální terapie

Nabízím Vám služby v oblasti astrologické. Osobní horoskop, partnerský, karmický a dotazový. Ošetření pomocí kraniosakrální terapie. Vytvoření osobních energetických obrázků (mandal)

Podobné články

NOVOLUNÍ na rozhraní znamení Panny a Vah

Astrologie a horoskopy

Jakým způsobem nahlédnout toto novoluní, nad čím se zamyslet a kam nasměrovat náš život.

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu