Zpět na články

Abeceda vitamínů. Jako prevence proti virům je tady pomoc z mocné přírody. Necháte se inspirovat bylinkami a potravinami jako lék?

Přichází podzim, už nás zas bombardují informacemi o virech. Můžete si posílit imunitu a to jak bylinkami, tak jídlem. Zkusíte něco nově, jinak? ABECEDA VITAMÍNŮ.

Abeceda vitamínů. Jako prevence proti virům je tady pomoc z mocné přírody. Necháte se inspirovat bylinkami a potravinami jako lék?

Vitamín A 

Má hlavní funkci jako:

■ prevence proti infekcím dýchacího ústrojí,

■ zlepšování imunitního systému,

■ zajištění správné funkce sliznic,

■ je nápomocen proti stařeckým skvrnám,

■ podporuje léčbu poruch vidění a zlepšuje zrak,

■ léčí akné, kůži, záněty dásní.

Proto je dobré zařadit do jídelníčku takové potraviny, které nás zasytí a zároveň doplní vitamíny, které jsou zrovna v daném období nejvíce aktuální. Z bylinek jsou to šípky, čekanka, heřmánek, kopřiva, ostropestřec, jeřabina. Z potravin mají největší obsah játra, rybí tuk, žluté potraviny, meruňky, mrkev, margarín, žlutá listová zelenina. Důležité je však připomenout, že vitamín A patří mezi ty, které jsou rozpustné v tucích, takže pokud si do mrkvového salátu nedáte třeba kapku kokosového oleje, nečekejte účinky. V létě je dobré si vytvořit vlastní mazání. Můj vlastní olejíček se skládá z olivového oleje, kapky citronové šťávy a rozpuštěné kapsle Betakarotenu.

OSVĚDČENÝ RECEPT NA MRKVOVÝ GULÁŠ

Suroviny pro jednu osobu:

■ 5 ks mrkve naťovky

■ 1 bílá nebo červená cibule (ne klasická žlutá) nakrájená na kolečka

■ olivový olej

■ himálajská sůl

■ saturejka

■ drcený kmín

■ 2 vajíčka uvařená natvrdo.

Postup: na olivovém oleji orestujeme kmín se solí a cibulí na kolečka, po chvilce přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a smítku koření saturejka. Dodá tu správnou gulášovou chuť. Dusíme pod pokličkou do změknutí. Na talíři ozdobíme vejci vařenými natvrdo. Dobrou chuť přeje Ilona*

Sdílet na Facebooku
Ilona Brejchová

Ilona Brejchová

Tarot Výklad karet Kyvadlo

Už od nepaměti mě přitahovaly kart, bylinky a tajemno. Nejdříve jsem chodila ke kartářkám sama a při jednom výkladu mi bylo sděleno, že mám předurčeno, abych sama karty vykládala.

Podobné články

D N E Š N Í HOROSKOP NA 6. květen.

Astrologie a horoskopy Tarot a výklad karet

Denní karta - Šťastný domov, finanční zisk. „Schopnost najít krásu v těch nejskromnějších věcech dělá domov šťastným a život krásným.“ - Louisa May Alcott - 🎀 Výklad  pro inspiraci  vyložila  kartářka Ilona.*

Abeceda vitamínů, pomoc z přírodní lékárny

Zdraví Abeceda vitamínů

Abychom předešli podzimní únavě, můžeme posílit tělo dalším vitamínem z abecedy, tentoktár B2. Recept na chutný špenát.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu