Zpět na články

Abeceda vitamínů, pomoc z přírodní lékárny.

Abychom předešli podzimní únavě, můžeme tělo posílit vitamínem B1. Víte, která oblast v našem těle je nejcitlivější? Tabulka potravin obsahující tento vitamín. Pohled psychosomatiky na nedostatek a potřebu Béčka. Chutný recept na smažené fazolky.

Abeceda vitamínů, pomoc z přírodní lékárny.

Vitamín B1 Thiamin 

Funkce: využití naší energie, podpora růstu, nervové funkce, správná funkce jater, léčí žaludeční a srdeční neduhy.

Projevy nedostatku: nemoc Beri- beri a tím porucha chůze, nechutenství, únava, pokles krevního tlaku, porucha srdečního rytmu, bolesti svalů, nervové poruchy, závratě, brnění a znecitlivění končetin, otoky, zhoršená paměť, deprese.

Zdroje v potravě: rostlinné - luštěniny, celozrnná mouka, ovesné vločky, ořechy a semena.

 živočišné - vepřové maso, drůbež .

Kdo se podílí na jeho nedostatku: nadmíra užívání čaje, kávy a alkoholu, cukru, kouření, takže všechny závislosti, dlouhodobé zvracení, hladovka, odtučňovací kůry, chudokrevnost, vyšší Ph, kyslík a záření.

Spotřeba stoupá: v těhotenství, u kojících žen, po operacích. 

Thiamin je vitamín rozpustný ve vodě, a proto se v těle uchovává kratší dobu, a to na 4 - 10 dnů.

Denní dávka tohoto vitamínu je 1,1 mg 

Tabulka potravin obsahujících vitamín B1

Potravina   vitamin B1 (mg / 100g)

Slunečnicová semena 2,30

Pšeničné klíčky 2,01

Sojové maso 1,10

Kukuřice- vločky 1,00

Kakao 1,00

Paprika sladká koření  0,65

Fazole  0,53

Müsli 0,50

Šunka  0,49

Suchý salám  0,47

Psychosomatika a Thiamin.

Která oblast v našem těle je nejzranitelnější a nejslabší? Co nejcitlivěji reaguje na sebemensší dění kolem nás? Jsou to naše nervy.  V každé sekundě našeho bytí jsou aktivní a rozhodují, zda dění okolo nás se nám líbí nebo nelíbí, zda nás to bude bolet nebo to v nás vyvolá příjemný pocit. Rozhodují za vás - smím -nemohu. Proto bychom jim měli věnovat zvláštní péči. Říká se, že optimisti a veselí lidé mají v těle dostatek tohoto vitamínu, mají chuť do života i k jídlu. Pokud máte křeče v lýtkách, je to řeč těla, že vám chybí tento vitamín. Doplňte ho spolu s B6, E a hořčíkem. Taktéž ten, koho postihl zánět nervů by měl naslouchat signálům těla a doplnit tento vitamín a přestat veslovat proti proudu života. V období předopoeračním dopňte tento vitamín a na mentální úrovni doplňte i míru přesvědčení, že tato operace skončí úspěšně. Prosvětlujte znovu váš a svět lidí okolo vás. Buďte spokojeni a v pohodě jako bezstarostné děti. Jednejte tak, aby vás netížilo svědomí. Vaše štěstí neobohatí pouze vás, ale rozsvítí chuť do života i ostatním. Hledejte příčiny křivdy a zneužití vaší dobroty a odpusťte těm, o kom víte, že jsou příčinou těchto zneužití a pak zmizí i přebytečná kila na vašem těle a zvítězíte i v boji s těmito kilogramy. To vše nejprve odstraňte z vaší mysli a pak můžete začít s dietou, jinak budete stále bojovat s jojo efektem.

Recept na dušené fazolky

Suroviny pro 1 osobu:

Sáček mražených fazolových lusků celých

Himalajská sůl, 2 stroužky česneku , Saturejka, olivový olej

2vejce vařená na tvrdo

Postup: na osoleném olivovém oleji opražíme česnek a koření a přidáme fazolky, dusíme do změknutí. Osmažené servírujeme na talíři, který ozdobíme rozkrojeným vejcem na tvrdo. Dobrou chuť vám přeje Ilona.*

Sdílet na Facebooku
Ilona Brejchová

Ilona Brejchová

Tarot Výklad karet Kyvadlo

Už od nepaměti mě přitahovaly kart, bylinky a tajemno. Nejdříve jsem chodila ke kartářkám sama a při jednom výkladu mi bylo sděleno, že mám předurčeno, abych sama karty vykládala.

Podobné články

Dnešní horoskop pro všechna znamení Zvěrokruhu - 2. 5.

Astrologie a horoskopy Tarot a výklad karet

Karta dne -  Stát pevně nohama na zemi. Finanční nabídka. „Člověk není poražen, je-li sražen k zemi. Poražený bude jen když na té zemi zůstane.“   Zig Ziglar. 🎀 Kolektivní výklad  pro inspiraci  vyložila  kartářka Ilona.* 🎀

Optimální termín pro očkování

Zdraví

Očkování z pohledu astrologie. V současné době je často skloňovaný termín očkování. Nechci se zabývat otázkou pro, či proti. To je každého svobodná vůle. Dnes se chci zabývat otázkou, jaký si zvolit termín pro očkování s pomocí astrologie, abychom eliminovali nežádoucí reakce na minimum a zmírnili tak jejich dopad na náš organismus.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu