Zpět na články

Abeceda vitamínů, pomoc z přírodní lékárny

Abychom předešli podzimní únavě, můžeme posílit tělo dalším vitamínem z abecedy, tentoktár B2. Recept na chutný špenát.

Abeceda vitamínů, pomoc z přírodní lékárny

 

Vitamín B2

Abychom předešli únavě, vyčerpanosti, je potřeba doplnit ty správné vitamíny. Jedním z nich je právě vitamín B2. Každý už jistě zažil, jaké to je být bez energie a unavený, vyčerpaný. Toto může mít právě za následek absence tohoto vitamínu. Má vliv na stav pokožky a zraku, pomáhá k udržení normálního stavu červených krvinek a jiné. Vitamín B2 není rozpustný ve vodě, a tak si ho tělo neumí ukládat a je třeba ho neustále doplňovat. Též hraje důležitou roli v aktivitách řady enzymů, které se podílejí na štěpení a využití sacharidů, tuků a bílkovin nebo také na produkci energie uvnitř buněk. Zvýšenou potřebu mají ženy užívající antikoncepci, starší lidé a malé děti, při léčbě antibiotiky, při poruše štítné žlázy a poruše trávicího traktu, protože vitamíny se vstřebávají přes zažívací trakt a střeva. Proto kdo má oslabený trávicí trakt, musí nejprve zajistit jeho správnou funkci, aby umožnil tomuto vitamínu se správně vstřebat. Pak je zbytečné užívat doplňky stravy, když si s nimi zažívací trakt neumí poradit a tím pádem se nevstřebaný vitamín vyloučí. Toto píšu z vlastní zkušenosti, proto to zde uvádím jako správnou posloupnost. Pokud trpíte na afty, rozpraskané rty, mastící se vlasy, zánět spojivek, suchou kůži, problémy s oči, pálení jazyka, záněty dásní, pak je na čase tento vitamín doplnit, neboť hraje i důležitou roli v aktivitách řady enzymů, které se podílejí na štěpení a využití sacharidů, tuků a bílkovin nebo též na produkci energie uvnitř buněk. Riboflavin, jak se tento vitamín také nazývá se nachází v mléčných výrobcích, ve vnitřnostech, ve vejcích, pivních kvasnicích a v neposlední řadě i v zelené lékárně, a to v kopřivě dvoudomé. Příroda vždy ví, kdy nám má tu správnou bylinku nabídnout a zrovna v této době je všude velké množství kopřiv. Ta umí posílit organismus, podporuje činnost ledvin, zlepšuje stav kloubů, regeneruje pokožku a odstraňuje lupy, je známá jako tonikum pro růst vlasů, urychluje léčbu ran, podílí se na odstraňování přebytečné vody v organismu, což ocení ženy s celulitidou. Po dvou týdnech užívání se doporučuje užívání na čas přerušit.

Recept na špenát z čerstvých kopřiv:

4 hrsti kopřiv spaříme několik minut v horké vodě. Necháme okapat a pak rozsekáme. Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli šalotku, přidáme rozsekané kopřivy a mírně podlijeme vodou. Přidáme česnek rozetřený se solí, muškátový květ. Dusíme pár minut pod pokličkou. Pokud někomu přijde výrazná chuť kopřiv, může přidat i trochu čerstvého špenátu. Dobrou chuť.

Sdílet na Facebooku
Ilona Brejchová

Ilona Brejchová

Tarot Výklad karet Kyvadlo

Už od nepaměti mě přitahovaly kart, bylinky a tajemno. Nejdříve jsem chodila ke kartářkám sama a při jednom výkladu mi bylo sděleno, že mám předurčeno, abych sama karty vykládala.

Podobné články

D N E Š N Í HOROSKOP NA 6. květen.

Astrologie a horoskopy Tarot a výklad karet

Denní karta - Šťastný domov, finanční zisk. „Schopnost najít krásu v těch nejskromnějších věcech dělá domov šťastným a život krásným.“ - Louisa May Alcott - 🎀 Výklad  pro inspiraci  vyložila  kartářka Ilona.*

Optimální termín pro očkování

Zdraví

Očkování z pohledu astrologie. V současné době je často skloňovaný termín očkování. Nechci se zabývat otázkou pro, či proti. To je každého svobodná vůle. Dnes se chci zabývat otázkou, jaký si zvolit termín pro očkování s pomocí astrologie, abychom eliminovali nežádoucí reakce na minimum a zmírnili tak jejich dopad na náš organismus.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu